Greito maisto užkandinių įranga

Greito maisto užkandinių įranga

Tokioms maitinimo įstaigoms tikrai nereikės tiek daug įrangos kaip restoranui, kurio meniu bei siūlomų patiekalų asortimentas gerokai platesnis. Tačiau net ir gaminant greit paruošiamą maistą išsiversti be tam tikrų įrenginių nepavyks. Kadangi be jų būtų neįmanoma atlikti kai kurie svarbiausių gamybos procesų. Be to, tam tikri įrenginiai gali gerokai palengvinti bei paspartinti visą darbą. Dėl šios priežasties tokioms greitojo maisto užkandinėms yra pritaikyta speciali įranga, kuri neužima tiek daug vietos, yra kompaktiška, bet tuo pačiu metu leidžia gaminti norimą maistą kokybiškai bei greitai. Aišku, visa tai dar priklauso ir nuo gaminamų patiekalų asortimento, kadangi jie gali būti gana skirtingi. Tokiais atvejais ir įrangos reikės skirtingos.

Greito maisto užkandinių įrangos savybės

Pagrindinis skirtumas, kuo tokie įrenginiai skiriasi nuo analogų naudojamų restoranuose ar kitose maisto pramonės srityse, yra jų dydis. Kadangi greitą maistą siūlančios užkandinės neretai būna įsikūrę kompaktiškose patalpose, todėl jose turi sutilpti ir virtuvė bei visa gamybai reikalinga įranga. Taip pat yra keli pagrindiniai įrenginiai, be kurių retai kada pavyksta išsiversti. Tai būtų šaldytuvai, kur gali būti laikomi tiek gėrimai, tiek ir gamybai paruošti produktai. Taip pat reikės ir kepimo arba šildymo funkciją atliekančių įrenginių, kad ir koks maistas būtų gaminamas. Kadangi šaltas jis nėra patiekiamas nė vienu atveju. 

Kam skirta greito maisto užkandinių įranga?

Jau pats pavadinimas nemažai išduoda apie pagrindinę tokių įrenginių paskirtį. Tačiau praktikoje jie gali būti naudojami gerokai plačiau. Kadangi greito maisto užkandinių įranga gali pasitarnauti gaminant itin platų maisto asortimentą. Tiesa, dažniausiai įrenginių įvairovė nebus tokia plati, kokia yra naudojama restoranuose. Bet daugumai atvejų jos pilnai pakanka, jog būtų galima paruošti tam tikrus specifinius ir pilnaverčius patiekalus. Tuo labiau, kad tokie įrenginiai pasirenkami dėl savo kompaktiškumo. Taip pat jie gali būti pritaikyti tam tikrų patiekalų gamybai. Pavyzdžiui, kontaktinis grilis arba gruzdintuvė, kurie atlieka itin svarbią funkciją gaminant greitą maistą, bet gali pasitarnauti ir kitais atvejais.

Procesas
Projekto
paruošimas
Sąmatos
sudarymas
Įrangos
atgabenimas
Sumontavimas
Garantija ir
servisas