Pramoninės šaldymo kameros

Tai nepakeičiamas įrenginys ne tik maisto pramonėje, bet ir buityje. Todėl net dauguma visiems įprastų šaldytuvų turi integruotą kamerą, kuri leidžia laikyti maisto produktus temperatūroje žemiau nulio laipsnių ir taip išsaugot visas jų savybes. Ir to reikia ne tik daugeliui iš mūsų, bet ir praktiškai kiekvienai maitinimo įstaigai, kur yra gaminamas maistas. Taigi, tokiais įrenginiais apsirūpina ne tik maisto pramonės įmonės, bet ir daugelis kavinių bei restoranų. Kadangi taip galima visuomet turėti reikiamų produktų atsargas arba netgi užšaldyti jau pagamintus patiekalus, kurie galės būti panaudojami vėliau. Ir tai universalus įrenginys, kuris gali būti panaudojamas labai plačiai ne tik dėl savo funkcijos, bet ir dėl įvairių techninių parametrų.

Šaldymo kamerų savybės

Jos gali kažkiek skirtis, priklausomai nuo konkretaus modelio pasirinkimo. Kadangi yra gana įvairių variantų. Tačiau tai leidžia kiekvienam atrasti ir pasirinkti tai, kas geriausiai atitinka asmeninius poreikius. Bet praktiškai visos šaldymo kameros suteikia galimybę palaikyti itin žemą temperatūrą, kurios pilnai pakanka, jog maisto produktai neprarastų savo savybių ir nesugestų. Kadangi kitu atveju jie bus paprasčiausiai netinkami vartojimui. Ir būtent šaldymas yra paprasčiausias bei efektyviausias būdas to išvengti. Todėl maisto pramonėje jis yra naudojamas labai plačiai. 

Dydis, tūris ir palaikoma temperatūra gali būti pasirinkti individualiai. Kadangi kartais tokie įrenginiai gaminami netgi pagal specifinius užsakymus, ypač, jeigu reikia varianto, kuris pasižymėtų kitokiomis savybėmis. Bet tokie įrenginiai dažniausiai būna naudojami tik maisto pramonės srityje, kur gamybos apimtys yra itin didelės ir tenka šaldyti milžiniškus kiekius produktų. O įprastoms maitinimo vietoms pakanka ir dažniausiai naudojamų modelių, kurie ne ką prasčiau atlieka savo funkcija, bet nėra tokie dideli ir neužima tiek daug vietos.

Be to, šiuolaikiniai įrenginiai turi ir daugiau išskirtinių savybių, dėl kurių jie tampa dar praktiškesni. Pavyzdžiui, yra galimybė itin tiksliai nustatyti norimą temperatūrą ir ji bus nuolat palaikoma. Taip pat moderni konstrukcija užtikrina nepriekaištingą kamerų veikimą su minimaliomis energijos sąnaudomis, kas irgi svarbu. Kadangi prarandant šaltį gali prireikti nemažai resursų jį sugeneruoti, todėl stengiamasi to išvengti.

Kaip išsirinkti šaldymo kamerą?

Jų įvairovė yra tokia didelė, jog tikrai nekils problemų atrandant tinkamiausią variantą. Tiesa, pirmiausiai reikėtų pradėti ne nuo paieškos, o nuo asmeninių poreikių. Kadangi tik žinant, kokia šaldymo kamera bus reikalinga, galima ją sėkmingai atrasti. Taigi, reikėtų įsivertinti, kiek ir kokių produktų ar maisto gaminių joje planuojama laikyti. Ir svarbu atsižvelgti ne tik į dabartinę situaciją, bet ir į ateities perspektyvas. Galbūt planuojate didinti gamybos apimtis ir tuomet prireiks didesnės talpos varianto. Tad geriau jau iškart rinktis būtent tokį ir taip sutaupyti. Aišku, svarbios gali būti ir kitos savybės bei netgi gaminio dydis. Kadangi kartais maitinimo įstaigų plotas yra pakankamai ribotas ir jame turi sutilpti nemažai skirtingų įrenginių. Tokiais atvejais reikės ieškoti kompaktiško varianto.

Aišku, praktiškai visos šaldymo kameros sėkmingai atliks savo funkciją. Tačiau gali būti, jog jums reikės palaikyti itin žemą temperatūrą, kurią pasiekti galės tikrai ne kiekvienas įrenginys. Tuomet renkantis į tai taip pat vertėtų atkreipti dėmesį. Nors tokie atvejai yra daugiau specifiniai ir dažniausiai puikiai tiks ir įprastas variantas. Kadangi būtent jie naudojami ir pasirenkami dažniausiai.

Kam skirtos šaldymo kameros?

Jau pats pavadinimas nemažai išduoda apie jų pagrindinę atliekamą funkciją. Ir ji yra nuolatinės žemos temperatūros palaikymas, kas užtikrina, jog viduje laikomi maisto produktai išliks geri bei tinkami naudoti ilgą laiką. Juk būtent šaltis yra viena iš geriausių bei efektyviausių maisto apsaugų. Todėl tokie įrenginiai naudojami tiek maisto pramonės įmonėse, tiek ir maitinimo įstaigose, tiek ir daugelio buityje. Žinoma, priklausomai nuo paskirties jie gali skirtis savo savybėmis, tačiau atliekama funkcija praktiškai visais atvejais bus ta pati.

Ir viena iš pagrindinių paskirčių yra būtent sandėliavimas. Kadangi pagamintas maistas arba maisto produktai dar prieš pradedant gamybos procesą gali būti laikomi pakankamai nemažą laiko tarpą. Per kurį įprastomis sąlygomis jie galėtų paprasčiausiai sugesti. Tad tokie įrenginiai leidžia to išvengti. Be to, tokios šaldymo kameros gali pasitarnauti ir prekybos sektoriuje, kur taip pat prieš parduodant yra laikomos gana nemažos atsargos. Juk nė viena parduotuvė nenori pritrūkti prekių. Todėl tenka pasirūpinti ir jų sandėliavimu, nors tam kartais reikalingos ir pakankamai specifinės sąlygos. Taigi, galima drąsiai sakyti, jog tokie įrenginiai yra naudojami labai plačiai. Ir jie gali sėkmingai pasitarnauti įvairiuose sektoriuose, nors atliks tą pačią ir pagrindinę savo funkciją.

Kodėl verta įsigyti šaldymo kamerą?

Praktiškai visais atvejais tai bus ilgalaikė investicija, be kurios apsieiti nepavyks. Kadangi ir kažkokių kitų alternatyvų paprasčiausiai nėra. Žinoma, gali būti naudojami ir kiti būdai bei technologijos, kurie leidžia išsaugoti maisto produktų savybes. Tačiau daugelis jų nebus tokie efektyvūs ir bus pakankamai brangūs. Todėl būtent šaldymo kameros yra vienas iš geriausių pasirinkimų kainos ir kokybės santykiu. Ir dėl šios priežasties neretai netgi nemąstoma apie kažkokias kitas alternatyvas, nebent jų prireikia dėl labai specifinių priežasčių. Be to, toks įrenginys suteiks galimybę nuolatos turėti reikiamas produktų atsargas ir taip jų niekada nepritrūksti. Kas kartais gali turėti įtakos ir visam veiklos procesui. Taigi, tai tikrai svarbus įrenginys praktiškai bet kurioje srityje, kur yra naudojamas maistas arba jo produktai. Ypač, jeigu jiems reikia specifinių sąlygų.

Procesas
Projekto
paruošimas
Sąmatos
sudarymas
Įrangos
atgabenimas
Sumontavimas
Garantija ir
servisas